HAMBURGER S LUXUSNÍMI DIPY

Na přípravu (4 porce) budeme potřebovat:
800 g hovězí mleté maso (maso musí být neochucené a neosolené)
TRUMF Koření na hovězí hamburger
sůl
hlávkový salát, rajče a kyselá okurka
plátkový sýr
houska na hamburgery
Pokud si chcete maso na burger namlít sami, doporučujeme v řeznictví šáhnout po hovězím krku - je mírně prorostlý a obsahuje kolem 15 % tuku, což Vám zaručí šťavnatost.
Na přípravu dipu:
majonéza/zakysaná smetana
TRUMF koření na dipy
Postup přípravy hamburgeru:
Doma si maso nakrájejte na menší kusy a namelte přes desku s otvory s průměrem cca 4 mm. Osolte a přidejte 1-2 lžičky Koření na hovězí hamburger. Promíchejte a nechte v lednici odležet alespoň 2 hodiny. Rozkrojte si housky a z každé strany ogrilujte dozlatova - houska bude pěkně křupavá a nenavlhne tolik šťávou z masa. Na ogrilované housky nandejte lžíci omáčky na každou stranu a rozetřete. Na spodní stranu housky položte list salátu. Vytvořte placky na 4 burgery a grilujte z každé strany cca 4 minuty. Na poslední minutu dejte na burger plátek sýra. Burgry s rozpečeným sýrem přendejte na listy salátu, přidejte plátky rajčat a kyselou okurku a přiklopte svrchní stranou housky.
Postup příparvy dipu:
Kolik lidí, tolik chutí. Tímto heslem jsme se řídili při vývoji směsí koření na omáčky na burgery, k pečeným masům, klobásám či grilované zelenině. S naším kořením si můžete doma vytvořit luxusní omáčku/dresink s chutí bylinek, oblíbenou barbeque nebo extra pikantní. Jejich příprava je velice jednoduchá, a navíc si můžete připravit právě takové množství, jaké budete chtít.
Na 2 polévkové lžíce majonézy nebo zakysané smetany dejte 1 čajovou lžičku směsi, promíchejte a nechejte alespoň 2 hodiny odležet v ledničce. Pro ještě lepší chuť můžete přidat lžičku dijónské hořčice.
Tip: Omáčku můžete snadno připravit i z veganské náhrady majonézy, všechny směsi jsou svým složením vhodné jak pro vegetariány, tak i pro vegany a skvěle chutnají i s grilovanou zeleninou.