Speciality

Už tě nudí všední recepty a máš chuť na nějakou netradiční specialitu? Pak mrkni do této sekce. Nalezneš zde recepty posbírané z různých částí světa, se kterými se tvoje hostina stane TRiUMFální. 


Thajské kari: Exotická chuť Asie

Thajské kari: Exotická chuť Asie

Thajské kari patří mezi nejznámější pokrmy asijské kuchyně. Jeho bohatá chuť, výrazné aroma a jemná krémová konzistence si získaly oblibu po celém světě. Tento tradiční pokrm je známý svou variabilitou – můžete si ho připravit s různými druhy masa, mořskými plody nebo vegetariánskými ingrediencemi. Nezáleží na tom, zda preferujete pikantní nebo jemnější variantu, thajské kari vždy přinese do vaší kuchyně nádech exotiky.


Kuřecí Kung Pao

Kuřecí Kung Pao

Kung Pao (nebo Gong Bao) je jedním z nejznámějších a nejoblíbenějších pokrmů čínské kuchyně, který si našel pevné místo i v evropských a amerických restauracích. Jeho chuťová rovnováha mezi sladkým, kyselým, slaným a pikantním dělá z tohoto jídla skutečný gastronomický zážitek. V tomto článku se podíváme na jeho historii, různé varianty a samozřejmě si ukážeme recept, kde použijeme směs TRUMFideal Kung Pao, která dodá pokrmu autentickou chuť.


HOUBOVÝ JULIENNE

HOUBOVÝ JULIENNE

Julienne je skvělá kombinace hub, sýru, smetany a koření. Podle tohoto receptu si vás získá svou jemnou chutí od prvního sousta. Toto houbové jídlo je ideální jako teplý předkrm nebo rychlá lehká večeře. 


JÁTROVÁ PAŠTIKA

JÁTROVÁ PAŠTIKA

Cibuli nakrájíme na jemno a osmažíme do růžova na malém množství tuku (nejlépe na sádle). Vepřový bok uvaříme, ne příliš do měkka (špatně by se mlelo), ale nesmí být ani syrové. Uvařené maso nameleme na masovém mlýnku.


KARBANÁTKY S MÁSLOVO-SÝROVOU NÁPLNÍ

KARBANÁTKY S MÁSLOVO-SÝROVOU NÁPLNÍ

Sýr a studené máslo nastrouhejte najemno a smíchejte s kořenicí směsí. Ze vzniklé hmoty vytvarujte váleček, zabalte do potravinářské fólie a dejte do mrazničky nejlépe přes noc. Směs můžete použít i bez zamražení, ale se zamraženou se lépe pracuje.


KUŘE SATSIVI

KUŘE SATSIVI

Znáte to, je pátek odpoledne a Vy přemýšlíte, co uvařit na víkend. Oblíbená jídla všech členů domácnosti jste již několikrát zopakovali a nová inspirace žádná. Co takhle zkusit něco úplně nového a netradičního?

Satsivi je sváteční gruzínská omáčka z vlašských ořechů a česneku, podávaná za studena nejčastěji s drůbežím masem. Pro dochucení se kromě česneku využívá směsi vybraných bylin a koření. Vyzkoušejte s námi variaci na tuto netradiční lahodnou omáčku.