GRILOVANÝ PSTRUH

Na přípravu budeme potřebovat:
čerstvé pstruhy
olivový olej
citrón
TRUMF Koření na maso, rybu, zeleninu
Postup přípravy:
Důležité je koupit opravdu čerstvou rybu, abyste neměli zkažený celý gurmánský zážitek. Kůže ryby by měla být lesklá, napjatá, žábry načervenalé. Oko by nemělo být matné a propadlé a ryba by neměla být výrazně cítit rybinou. Pokud máte možnost, můžete čerstvost ryby zkusit i hmatem - pokud je maso pevné a na rybě nezůstává ďolík, máte vyhráno.
Celé ryby osušte papírovým ubrouskem a vevnitř i vně posypte kořením na maso, rybu, zeleninu. Pokapejte olivovým olejem. Můžeme zakápnout trochou citronové šťávy, nebo použít nakrájená kolečka důkladně omytého citrónu dovnitř ryby. Nesolte, koření obsahuje dostatečné množství soli. Protože je rybí maso křehké, je důležité grilovat ho zprudka a ne moc dlouhou dobu, aby se úplně nerozpadlo. Ideální je při grilování použít rošt na rybu, díky kterému jde otáčení ryby na grilu téměř samo. Grilujte max. 10 minut z každé strany, dokud není kůže pstruhů zlatavá a lehce křupavá.
Jako přílohu doporučujeme vařené brambory nebo čerstvou zeleninu.
Dobrou chuť!