GRILOVANÁ ZELENINA

Na přípravu budeme potřebovat směs 1 kg čerstvé zeleniny:

mladou cuketu a papriku
fazolové lusky
brokolici a květák
mrkev, lilek a cibuli
a můžeme přidat i čerstvé žampiony
2 menší polévkové lžíce TRUMF Směs koření na zeleninu 

Postup přípravy:
Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na přiměřené, stejně velké kousky. Tvrdší druhy zeleniny je vhodné krátce blanšírovat. Žampiony oloupeme a necháme celé nebo překrojíme na polovinu případně ¼. Cibuli nakrájíme na silné kroužky nebo na měsíčky. Ve vhodné nádobě smícháme očištěnou nakrájenou zeleninu s kořením a necháme odležet asi 2 hodiny. Před grilováním zeleninu vždy lehce promícháme, aby vzniklá šťáva ulpěla na zelenině.

Zeleninu grilujeme nejlépe na děrované grilovací pánvi nebo grilovacím tácu, na mírně rozpáleném uhlí. Pokud bychom grilovali příliš zprudka, nestačí se zelenina dobře uvnitř prohřát a povrch by se připaloval. Zeleniny si můžeme připravit několik dávek a postupně grilovat po malých množstvích.

 

Dobrou chuť!