Nové koření celé
Kód produktu: FCZB-02118-0005 Hmotnost: 0.05 kgDoprava a platba
Nové koření celé, známé také jako pimentovník pravý, pochází z tropických oblastí Střední Ameriky, především Jamajky, kde se pěstuje nejlepší kvalita tohoto koření. Díky svému komplexnímu aroma připomínajícímu směs hřebíčku, skořice a muškátového oříšku je oblíbenou ingrediencí v mnoha světových kuchyních. Nejčastěji se používá při přípravě marinád, omáček a polévek, kde dodává pokrmům jedinečnou hloubku chuti. Ve středoevropské kuchyni je tradičním kořením při nakládání okurek, zelí nebo masa. Specialitou je jeho využití v jamajské kuchyni, například v kořenící směsi „jerk“, která se používá na grilování masa. Nové koření se také uplatňuje při přípravě některých sladkých dezertů a perníků, čímž přináší exotickou vůni i do sladkých pokrmů. Více
Popis produktu Nové koření celé
Nové koření celé, známé také jako pimentovník pravý, pochází z tropických oblastí Střední Ameriky, především Jamajky, kde se pěstuje nejlepší kvalita tohoto koření. Díky svému komplexnímu aroma připomínajícímu směs hřebíčku, skořice a muškátového oříšku je oblíbenou ingrediencí v mnoha světových kuchyních. Nejčastěji se používá při přípravě marinád, omáček a polévek, kde dodává pokrmům jedinečnou hloubku chuti. Ve středoevropské kuchyni je tradičním kořením při nakládání okurek, zelí nebo masa. Specialitou je jeho využití v jamajské kuchyni, například v kořenící směsi „jerk“, která se používá na grilování masa. Nové koření se také uplatňuje při přípravě některých sladkých dezertů a perníků, čímž přináší exotickou vůni i do sladkých pokrmů.
Doporučené dávkování Nové koření celé
dle chuti
Trvanlivost:
24 měsíců
Skladovat v suchých a čistých prostorách při teplotě 5 - 25 °C
Složení:
nové koření
Alergeny:
Může obsahovat stopy alergenu lepek, vejce, arašídy, sója, mléko, celer, hořčice a SO2.
Výživové údaje / 100 g:
Energetická hodnota 1456 kJ / 348 kcal
Tuky 8,7 g
... z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 51 g
... z toho cukry 0 g
Vláknina 22 g
Bílkoviny 6,1 g
Sůl 0,19 g
| Použití | Jednodruhové koření |
|---|

Rajská omáčka: tradiční recept, tipy a koření pro dokonalou chuť
Rajská omáčka patří mezi nejznámější jídla české kuchyně. Každá domácnost ji vaří trochu jinak – někdo ji má rád sladší, jiný kyselejší. Přesto platí jedno: dobrá rajská stojí na kvalitních surovinách a poctivém koření.






