Vegetariánské lasagne

Vegetariánské lasagne s TRUMFideal kořením: dokonalý recept pro milovníky bezmasé kuchyně

Lasagne jsou jednou z nejoblíbenějších italských specialit. Jejich vrstvená struktura, propojení chutí a dokonalá harmonie ingrediencí dělají z tohoto pokrmu ideální volbu pro rodinné večeře, oslavy nebo i pohodový večer s přáteli. Pokud hledáte zdravější alternativu nebo prostě chcete ochutnat něco nového, zkuste naše vegetariánské lasagne s TRUMFideal kořením. Tento recept je nejen jednoduchý, ale i plný vůborných chutí.

Ingredience:

Pro přípravu budete potřebovat:

Na zeleninovou náplň:

  • 2 lžíce olivového oleje

  • 1 velkou cibuli, nasekanou nadrobno

  • 3 stroužky česneku, prolisovaného

  • 1 cuketu, nakrájenou na kostičky

  • 1 lilkovec (lilek), nakrájený na kostičky

  • 2 mrkve, nahrubo nastrouhané

  • 1 plechovku krájených rajčat (400 g)

  • 2 lžíce rajčatového protlaku

  • 1 lžíci TRUMFideal Provensálské koření

  • Sůl a pepř dle chuti

Na bešamelovou omáčku:

  • 50 g másla

  • 50 g hladké mouky

  • 500 ml mléka

  • Špetku muškátového ořechu

  • Sůl dle chuti

Další ingredience:

  • Lasagnové pláty (přibližně 12 ks, dle velikosti pekáče)

  • 200 g strouhaného sýra (např. mozzarella, parmezán nebo jejich kombinace)

  • Hrst čerstvé bazalky na ozdobu

Vegetariánské lasagne

Postup přípravy:

1. Příprava zeleninové náplně:

  1. Na pánev nalijte olivový olej a rozehřejte ho na střední teplotu.

  2. Osmahněte cibuli do sklovita, přidejte česnek a nechte provonět.

  3. Postupně přidejte cuketu, lilek a mrkev. Restujte, dokud zelenina nezměkne.

  4. Vmíchejte rajčata z plechovky, rajčatový protlak a TRUMFideal Provensálské koření. Směs dochuťte solí a pepřem. Nechte přibližně 10 minut dusit, aby se chutě propojily.

2. Příprava bešamelu:

  1. V hrnci rozehřejte máslo, přidejte mouku a za stálého míchání připravte světlou jíšku.

  2. Postupně přilévejte mléko a míchejte, dokud nezískáte hladkou omáčku.

  3. Dochuťte solí a špetkou muškátového ořechu.

3. Skládání lasagní:

  1. Na dno zapékací mísy naneste tenkou vrstvu bešamelu.

  2. Položte první vrstvu lasagnových plátů.

  3. Na pláty rozetřete část zeleninové náplně, zalijte bešamelem a posypte trochou strouhaného sýra.

  4. Opakujte, dokud nespotřebujete všechny ingredience. Poslední vrstvu tvoří lasagnové pláty, bešamel a bohatá vrstva strouhaného sýra.

4. Zapékání:

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.

  2. Pekáč zakryjte alobalem a pečte 30 minut.

  3. Poté alobal odstraňte a pečte dalších 15 minut, dokud sýr nezíská zlatavou krustu.

5. Servírování: Nechte lasagne před krájením asi 10 minut odpočívat, aby se jednotlivé vrstvy lépe spojily. Před podáváním ozdobte nasekanou čerstvou bazalkou.

Proč zvolit TRUMFideal koření?

TRUMFideal Provensálské bylinky obsahuje pečlivě vybranou směs bylinek a koření, které podtrhují autentické italské chutě. Perfektně ladí se zeleninovými pokrmy a dodá vašim lasagním jedinečnou vůbornou chuť.

Užijte si tento jednoduchý a zdravý recept na vegetariánské lasagne, který si zamiluje celá rodina. Dobrou chuť!