Thajské kari: Exotická chuť Asie

Thajské kari patří mezi nejznámější pokrmy asijské kuchyně. Jeho bohatá chuť, výrazné aroma a jemná krémová konzistence si získaly oblibu po celém světě. Tento tradiční pokrm je známý svou variabilitou – můžete si ho připravit s různými druhy masa, mořskými plody nebo vegetariánskými ingrediencemi. Nezáleží na tom, zda preferujete pikantní nebo jemnější variantu, thajské kari vždy přinese do vaší kuchyně nádech exotiky.

Druhy thajského kari

Thajské kari se vyrábí z různých druhů past, které dodávají pokrmu specifickou chuť a úroveň pálivosti. Mezi nejznámější druhy patří:

  • Červené kari – nejostřejší varianta s výraznou chutí červených chilli papriček.

  • Zelené kari – středně pálivé, vyrábí se z čerstvých zelených chilli papriček a bylinek.

  • Žluté kari – jemnější kari s kurkumou, která mu dodává sytou barvu a mírnější chuť.

  • Massaman kari – kombinace thajských a indických chutí, méně ostré a aromatické.

  • Panang kari – hustší a krémovější, obvykle méně pálivé než červené kari.

TRUMFideal Thajské kari – dokonalá chuť bez složité přípravy

Pro autentickou chuť doporučujeme použít TRUMFideal Thajské kari, které obsahuje vyváženou směs tradičního thajského koření a bylinek. Tato směs zajistí dokonalé spojení chutí a vůní, aniž byste museli shánět jednotlivé ingredience. Skvěle se hodí pro přípravu jakéhokoliv druhu thajského kari a usnadní vám vaření.


Rychlý a jednoduchý recept na thajské červené kari s kuřecím masem

Ingredience:

  • 400 g kuřecího masa (prsa nebo stehna, nakrájená na kousky)

  • 1 lžíce TRUMFideal Thajské kari

  • 1 plechovka kokosového mléka (400 ml)

  • 1 lžíce rostlinného oleje

  • 1 červená paprika (nakrájená na proužky)

  • 1 cuketa (nakrájená na kolečka)

  • 2 lžíce rybí omáčky

  • 1 lžička cukru

  • Šťáva z 1 limetky

  • Čerstvý koriandr na ozdobu

  • Vařená jasmínová rýže jako příloha

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte olej a krátce osmahněte TRUMFideal Thajské kari, aby se rozvonělo.

  2. Přidejte kuřecí maso a restujte, dokud se zatáhne.

  3. Zalijte kokosovým mlékem, přidejte rybí omáčku a cukr. Promíchejte a nechte 10 minut probublávat.

  4. Přidejte papriku a cuketu, vařte dalších 5 minut, dokud zelenina nezměkne.

  5. Dochuťte limetkovou šťávou, podávejte s jasmínovou rýží a ozdobte čerstvým koriandrem.
     
     


Proč si zamilovat thajské kari?

  • Rychlá příprava – s pomocí TRUMFideal Thajské kari máte hotové jídlo do 30 minut.

  • Bohatá chuť – exotické koření a kokosové mléko tvoří dokonalou kombinaci.

  • Variabilita – snadno ho přizpůsobíte své chuti a dostupným surovinám.

Vyzkoušejte thajské kari i ve své kuchyni a objevte kouzlo asijské gastronomie s TRUMFideal Thajské kari!