DÝŇOVÉ LÍVANCE

Budete potřebovat:
200 g dýňového pyré
50 g bílého jogurtu
2 vejce
180 g hladké mouky
30 g rozpuštěného másla
med dle chuti
1,5 lžičky prášku do pečiva
1 lžičku TRUMF Perníkového koření
špetku soli
Ghí přepuštěné máslo
Na dýňové pyré budete potřebovat:
1 dýni Hokaido
Předehřejte troubu na 180 °C, vydlabejte semínka s dužinou, nakrájejte dýni na vetší kousky a vložte na pečicí papír. Pečte cca 35 minut, dokud nebude dýně měkká. Dejte do robotu a rozmixujte dohladka. Poté pyré přendejte do cedníku a vložte do mísy, nesmí se dotýkat dna. Nechte přes noc v lednici. Pokud chcete uchovat pyré déle čerstvé, přendejte ho do vzduchotěsné nádoby.
Do jedné mísy prosejte mouku, přidejte prášek do pečiva a sůl. V druhé míse metličkou krátce šlehejte vejce s máslem a medem. Přidejte dýňové pyré smíchané s jogurtem. Po částech přidávejte mouku tak, aby vzniklo hustší těstíčko.
Lívanečky smažíme na malém množství Ghí z obou stran dozlatova. Podáváme teplé např. s javorovým sirupem, ořechy či ovocem.
TIP: Pokud chcete více nadýchané lívance, vyšlehejte tuhý sníh.