DOMÁCÍ TLAČENKA

Na 1 kg tlačenky budete potřebovat:
750 g vepřového kolena
350 g vepřové plece
2 polévkové lžíce TRUMF koření Tlačenka domácí
2 čajové lžičky soli
vodu
tlačenkové střevo
Vezměte vepřové koleno s kůží a vepřovou plec, dejte je vařit do osolené vody. Pokud chcete urychlit proces, maso nakrájejte na větší kusy. Doba vaření záleží na velikosti, ale pamatujte, že maso by mělo být měkké, ale nerozpadat se – abychom měli krásnou mozaiku v tlačence. Až bude hotovo, nechte maso trochu zchladnout a nakrájejte ho na kostičky cca 2x2 cm. Kůži z kolene pomelete na mlýnku. Vývar, ve kterém se maso vařilo, rozhodně nevylévejte!
Vše smíchejte dohromady a okořeňte podle chuti. Naplňte tlačenkové střevo do 3/4 a zalijte ho vývarem. Střevo dobře zavažte, vložte do vroucí vody a vařte asi 1,5 hodiny. Poté tlačenku vyndejte na tác a nechte ji vychladnout – ideálně ve studené vodě, sněhu nebo ledu. Během chlazení s ní párkrát pootočte, aby se náplň rovnoměrně rozmístila.
A teď už jen nechat pořádně vychladnout a máte hotovo!
Tip: Podávejte s octem, cibulí a chlebem.