DOMÁCÍ JITRNICE

Na 1 kg jitrnic budete potřebovat:
600 g vepřového ořezu (může být vepřový bok, maso z hlavy nebo laloky)
300 g vnitřností (plíce, srdce)
100 g vepřových jater
vodu
2 čajové lžičky soli
6-7 polévkových lžic TRUMF koření Domácí jitrnice
250 g strouhanky (nebo žemlí)
40 g cibule
vepřová tenká střeva
Vepřové maso, srdce a plíce uvařte do měkka a nakrájejte na malé kousky, nebo namelte nahrubo na mlýnku spolu s cibulí. Syrová vepřová játra taktéž namelte, smíchejte s pomletou hmotou a strouhankou, osolte a přidejte koření. Propláchnutá vepřová střeva na jednom konci zavřete špejlí a pomocí mlýnku či ručně naplňte hotovou směsí. Opět uzavřete špejlí. Jitrnice vložte do vroucí vody a na mírném plameni vařte cca 15 minut. Hotové jitrnice vyplavou na povrch.
Tip: Podávejte se zelím a uvařeným bramborem.